Experimente de permacultura

Ma incumet sa pun cateva rezultate ale experimentelor mele intr-ale permaculturii pe care le-am facut la casuta Terranei din Deal in aceasta primavara. N-am sapat, n-am plivit, n-am udat. N-am sperat prea mult de la aceste experimente, dar cum vedeti plantutele prospera si par ca se simt bine.

Cum am procedat…
Am inceput destul de tarziu asa ca iarba si urzicile crescusera destul de mult. In jurul a doi pruni, am pus peste iarba un strat de paie, apoi un strat de pamant, am plantat cartofi si ceapa si am pus din nou un strat de iarba. Cam la fel am plantat si amestecul de rosii, ardei, vinete si flori insotitoare (craite, salvie, gura leului, regina noptii…). Am deja cateva rosii maricele.

Un al patrulea experiment l-am facut si mai simplu: am taiat toate urzicile de pe o suprafata maricica si am aruncat tot felul de seminte amestecate: de flori si diverse plante, in special aromatice. Am calcat bine toata suprafata, ca sa intre semintele in pamant dupa care am acoperit cu urzicile taiate, ca un fel de mulci verde. Incredibil, au incoltit tot felul de plantute, unele nici nu stiu inca ce sunt. Deocamdata am putut sa indentific morcovi, castraveti, marar, dovleac.

Cum in ultimele saptamani a plouat mult insa a fost si cald, am fost la cules de ciuperci, asa ca am adaugat cateva fotografii cu cele mai frumoase pe care le-am gasit.

Cartofii din jurul prunului

Amestec de flori, rosii, ardei, vinete

Amestec de flori si plante aromatice

Amestec de castraveti cu plante aromatice si flori

Gura leului

Hriba de mesteacan

Palaria sarpelui

Din dudul de langa casa, culese de pe jos, fara efort … šŸ™‚

Figaro poftind la dude