Lumea Energiei Libere

Lumea Energiei Libere – de Peter Lindemann

La sfirsitul anilor 1880, ziarele de specialitate prevedeau “electricitate gratis” in viitorul apropiat. Discoperiri incredibile despre natura electricitatii deveneau lucruri de larg consum. Nikola Tesla tocmai demonstra “fulgerul fara fir” si alte minuni asociate cu curentii de inalta frecventa. Exista un entuziasm general cu privire la viitor, ca niciodata inainte.

In 20 de ani se prefigurau automobile, aeroplane, muzica inregistrata, telefon, radio, si aparate de filmat. Epoca Victoriana ceda unui concept complet nou. Pentru prima data in istorie oamenii erau incurajati sa creada intr-un viitor utopic, abundent atit in mijloace de transport si telecomunicatie, cit si in locuri-de-munca, camine si hrana pentru toti. Bolile vor fi cucerite, la fel si saracia. Viata se imbunatatea, si de aceasta data toata lumea urma sa primeasca o feliuta din tort. Deci, ce s-a intimplat ? In mijlocul acestei explozii tehnologice, unde au disparut inventiile revolutionare in energetica ? A fost toata aceasta isterie despre “energia libera” care a avut loc chiar inaintea inceputului secolului trecut, doar un vis umed al unor naivi, in final demonstrat imposibil de catre “stiinta reala” ?

Starea Actuala a Tehnologiei
De fapt, raspunsul la intrebarea de mai sus este: NU. In speta, tocmai opusul este adevarat. Tehnologii energetice spectaculoase au fost dezvoltate in paralel cu alte descoperiri. De atunci si pina acum, multiple metode de a produce vaste cantitati de energie la costuri extrem de scazute au fost inventate. Totusi, nici una din aceste tehnologii nu a reusit sa ajunga pe piata “deschisa” sub forma vreunui articol de larg consum. Motivele exacte ale acestei stari de fapt vor fi expuse in cele ce urmeaza. Dar mai intai, as dori sa va descriu o mica lista de tehnologii de “energie libera” de care sint constient si care au fost dovedite functionale dincolo de orice indoiala. Caracteristica comuna care conecteaza toate aceste descoperiri este aceea ca ele utilizeaza cantitati extrem de mici dintr-un anumit tip de energie pentru a elibera si face disponibila cantitati enorme din alt tip de energie. Multe din ele utilizeaza forta eterului, intr-un fel sau altul: o sursa de energie in mod convenient ingnorata complet de catre “stiinta moderna”.

1) Energie Radianta
Transmitatorul Amplificator al lui Nikola Tesla, Dispozitivul Radiant al lui T. Henry Moray, Motorul EMA al lui Edwin Gray, si Masina Testatika al lui Paul Baumann, toate functioneaza cu Energie Radianta. Aceasta forma naturala de energie poate fi accesata direct in mediul ambiant (ea este in mod gresit catalogata ca electricitate “statica”), sau extrasa din curentul electric obisnuit printr-o metoda de “fractionare”. Energia Radianta poate fi utilizata in acelasi mod ca si electricitatea obisnuita, la mai putin de 1% din cost. Nu se manifesta complet identic cu electricitatea “normala”, totusi, ceea ce a contribit la neintelegerea ei de catre “comunitatea stiintifica”. Comunitatea Methernitha din Elvetia are in momentul de fata 5 sau 6 modele functionale din aceste dispozitive auto-functionale.

2) Magneti Permanenti
Doctorul Robert Adams (Noua Zeelanda) a dezvoltat design-uri uluitoare de motoare electrice, generatoare si incalzitoare, care functioneaza toate utilizind doar magneti permanenti. Unul din aceste dispozitive consuma 100 watti de curent electric de la sursa, genereaza 100 watti care incarca sursa la loc, si produce si 140 BTU de energie termica, intr-un ciclu de doua minute. Doctorul Tom Bearden (USA) are doua modele ale unui transformator electric alimentat doar de magneti permanenti. Foloseste 6 watti la intrare pentru a controla cimpul magnetic al unui magnet permanent. Canalizind cimpul magnetic, mai intai catre o bobina de iesire si apoi catre o alta, si alternind asta in mod repetat si rapid intr-o maniera “ping-pong”, dispozitivul poate produce 96 watti la iesire, fara sa utilizeze nici o parte in miscare. Bearden il numeste Generator Electromagnetic Imobil (MEG – Motionless Electromagnetic Generator). Jean-Louis Naudin a replicat dispozitivul lui Bearden in Franta. Principiile de functionare ale acestui tip de dispozitiv au fost prima data explicate de Frank Richardson (USA) in 1978. Troi Reed (USA) are modele functionale ale unui ventilator care se incinge pe masura ce se invirte. Este necesara aceeasi cantitate de energie pentru a invirti ventilatorul, fie ca se incalzeste, fie ca nu. Dincolo de aceste dezvoltari, multiplii inventatori au identificat mecanisme functionale care produc cuplu motor utilizind doar magneti permanenti.

3) Incalzitoare mecanice
Exista doua clase de masini care transforma o cantitate mica de energie mecanica intr-o cantitate mult mai mare de energie calorica. Cele mai eficiente din aceste design-uri pur mecanice sint cilindrii rotativi proiectati de Frenette (USA) si Perkins (USA). In aceste masini, un cilindru este rotat in interiorul altui cilindru, cele doua avind aproximativ o optime de inch de spatiu intre ele. Spatiul dintre cele doua este umplut cu un lichid, cum ar fi apa sau ulei, care se incinge pe masura ce rotorul se invirte. O alta metoda foloseste magneti montati pe o roata pentru a produce curenti eddy intr-o placa de aluminiu, ceea ce cauzeaza incalzirea rapida a aluminiului. Aceste incalzitoare magnetice au fost demonstrate de Muller (Canada), Adams (NZ), si Reed (USA). Toate aceste sisteme produc de peste zece ori mai multa caldura decit metodele standard, folosind acelasi consum.

4) Electroliza Super Eficienta
Apa poate fi sparta in Hidrogen si Oxigen, utilizind electricitatea. Cartile de chimie standard sustin ca acest proces consuma mai multa energie decit poate fi recuperata prin recombinarea gazelor. Aceasta afirmatie este adevarata doar in cazul scenariului cel mai putin eficient (worst case scenario). Atunci cind apa este disociata de curent modulat la frecventa proprie rezonanta a moleculei de apa, folosind un sistem dezvoltat de Stan Meyers (USA) si reprodus recent de Xogen Power, Inc., ea disociaza in oxigen si hidrogen folosind foarte putin curent. De asemeni, utilizarea a diversi electroliti (aditivi care maresc conductivitatea apei) schimba eficienta procesului in mod dramatic. Este de asemeni cunoscut ca anumite structuri geometrice si texturi de suprafata ale electrozilor functioneaza mai bine decit altele. Implicatia este ca o cantitate nelimitata de hidrogen poate fi extrasa, pentru pretul apei, practic. Chiar si mai uimitor este faptul ca Freedman (USA) a patentat in 1957 un aliaj care disociaza apa in mod spontan, fara sa aiba nevoie de curent extern, si fara sa cauzeze schimbari chimice in metal. Ceea ce inseamna ca un electrod din acest aliaj poate fi utilizat pentru a extrage hidrogen din apa, gratis, la infinit.

5) Implozie/Vortex
Toate motoarele industriale utilizate in mod curent utilizeaza eliberarea de caldura si presiune pentru a produce miscare, la fel ca motorul obisnuit de automobil. Natura foloseste exact principiul contrar – racirea si contractia, absorbtie si vacuum, ca sa produca miscare, la fel ca un ciclon. Viktor Schauberger (Austria) a fost primul care a construit modele functionale de turbine pe implozie. Acestea sint motoare fara combustibil, care utilizeaza un vacuum autosustinut pentru a produce miscare. Exista de asemeni modele simplificate care utilizeaza vortexul pentru a accesa un efect sinergic intre forta gravitatiei si forta centrifuga si produc o miscare continua in fluide.

6) Fuziunea la rece
In martie 1989, doi chimisti de la Universitate Brigham Young, Utah (USA) au anuntat ca au produs fuziunea atomica intr-un simplu dispozitiv “de pus pe masa”. Aceste afirmatii au fost “refutate” la 6 luni de la publicarea lor si publicul si-a pierdut interesul. Cu toate astea, fuziunea la rece este foarte reala. Nu numai caldura in exces inexplicabila o dovedeste, ci si zecile de reactii catalogate de transmutare intre elemente.

7) Pompe calorice asistate solar
Frigiderul pe care-l aveti in bucatarie este singura masina cu “energie libera” pe care o detineti acum. Este o pompa calorica operata electric. Foloseste o cantitate de energie (electricitate) pentru a muta de trei ori echivalentul sau in caldura, ceea ce-i da un coeficient de performanta (COP) in jur de 3. Frigiderul foloseste o cantitate de energie electrica pentru a pompa de trei ori mai multa energie din interiorul sau, in exterior. Acesta este modul tipic de utilizare, dar este cel mai prost mod de a folosi tehnologia. Iata de ce. O pompa calorica pompeaza caldura de la “sursa” catre “destinatie”, sau locul care absoarbe caldura. “Sursa” ar trebui in mod evident sa fie CALDA, iar “destinatia” ar trebui sa fie in mod evident RECE, pentru ca acest proces sa functioneze cit mai bine. In frigider lucrurile se petrec taman pe dos. Sursa caldurii este in interior, care este RECE, iar destinatia este camera, care e evident mai calda decit sursa. De asta COP ramine scazut, dar asta nu e o realitate a tuturor pompelor calorice. COP de 8 sau chiar 10 sint usor tangibile utilizind pompe asistate solar. Intr-un astfel de dispozitiv, pompa absoarbe caldura de la un colector solar si o conduce catre un absobrant mare, subteran, a carui temperatura ramine in jur de 10 grade celsius, iar pe parcursul procesului este extrasa energie mecanica. Este un proces similar cu cel prin care un motor pe abur extrage energie mecanica intre boiler si condensator, cu diferenta ca aici se foloseste un fluid care “fierbe” la o caldura mult mai mica decit a apei. Un astfel de sistem, testat in 1970, produce 350 de cai putere, masurati pe Dynamometru, intr-un motor proiectat special, si din doar 14 m2 suprafata colectoare. Sistemul necesita 20 cai putere pentru a alimenta compresorul (input), deci produce de 17 ori mai multa energie decit consuma. Ar putea alimenta o mica comunitate, din doar energia colectata de pe acoperisul unui cotet mai maricel. Exista in momentul de fata o pompa calorica in functiune in Hawaii, care genereaza electricitate din diferentele de temperatura in apa oceanului.

Exista zeci de alte sisteme pe care nu le-am mentionat, multe din ele la fel de viabile si testate ca si acestea expuse aici. Dar lista este suficienta pentru a-mi sustine punctul de vedere: energia libera este aici, acum. Putem deslina si transporta apa marina in cantitati nelimitate si pe distante nelimitate. Putem sa reimpadurim deserturile. Putem renunta la toate tehnologiile poluante. Hrana poate fi crescuta in sere, oricind, oriunde, la preturi infime. Toate aceste minunate beneficii care pot face viata pe aceasta planeta atit de mult-mai-usoara si mai buna pentru toti, au fost aminate timp de decade. De ce ? Caror scopuri serveste aceasta aminare ?

Oportunitatea
Fenomenul pe care-l observam este ca inventatorii incep sa-si publice descoperirile, in loc sa le “patenteze” si sa le pastreze secrete. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa “ofere gratis” aceste tehnologii in carti, filme si pe saituri web. Exista o mare cantitate de informatie inutila despre energia libera pe inernet, dar sursele de informatie utila prolifereaza vertiginos.

Este imperativ ca fiecare sa inceapa sa se informeze si sa inteleaga principiile acestor sisteme. Grupuri mici, private, de cercetatori lucreaza chiar acum la diverse detalii, chiar in timp ce citesti asta. Multi sint hotariti sa-si publice descoperirile pe internet.

Daca ne ridicam si refuzam sa raminem ignoranti si inerti, putem schimba cursul istoriei. Singurul lucru care poate face o diferenta este efectul agregat al tuturor eforturilor individuale in aceasta directie. Doar actionind impreuna putem crea lumea in care vrem sa traim. Energia libera este aici. Este reala si va schimba tot modul nostru de viata, si modul cum interrelationam unii cu altii. Ideal, energia libera ne permite sa traim intr-o lume unde toti au suficiente haine, mincare, si confort incit sa-si permita luxul de a-si petrece timpul contemplind realitati spirituale si intelesuri superioare despre viata si univers. In ultima instanta, energia libera face depasita lacomia si frica pentru supravietuire.